کد خبر: 200775
تاریخ انتشار: ۹ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۳:۵۲
- چاپ
خودروییهای بورس تهران دومین روز هفته را باز هم با روندی منفی پشت سر گذاشتند. این اتفاق در حالی رخ داد که استقبال از مرحله دوم پیشفروش پژو ۲۰۷ با واکنش بازار و افزایش قیمت این خودرو روبهرو شد.
به گزارش اخبار خودرو،به نظر میرسد گروه خودرو و قطعات حاضر در بازار اوراق بهادار پس از آنکه مدتها چشم و گوششان به تحولات صنعتی و سیاسی بود، این روزها در حال تبدیل شدن به جزیرهای بیتفاوت به اطراف هستند.
به گزارش روزنامه «دنیای خودرو»، خودروییهای بورس تهران دومین روز هفته را باز هم با روندی منفی پشت سر گذاشتند. این اتفاق در حالی رخ داد که استقبال از مرحله دوم پیشفروش پژو ۲۰۷ با واکنش بازار و افزایش قیمت این خودرو روبهرو شد.
طی معاملات دیروز نمادهای صدرنشین و پردادوستد این گروه مانند ایرانخودرو، پارسخودرو، زامیاد، نیرومحرکه، سرمایهگذاری رنا و سایپاآذین همانطور که روز را زیر محدوه صفر تابلو شروع کرده بودند، به پایان رساندند و تنها اندکی از حجم افت ارزش روزانه آنها کم یا زیاد شد. از سوی دیگر تنها معدود نمادهایی در این گروه توانستند روز کاری را با افزایش ارزش روزانه سهام به پایان برسانند. نمادهایی مانند رینگسازی مشهد، گسترش سرمایهگذاری ایران خودرو و کمکفنر ایندامین ازجمله این نمادها بودند.
در این میان بسته بودن نماد سایپا، ایرانخودرو دیزل و گروه بهمن نیز باعث کاسته شدن هیجان و حجم دادوستد در این گروه شده بود.
بنا بر این گزارش، طی معاملات دیروز در مجموع ۲۹میلیون و۸۶۰هزار سهم طی ۶۶۷۰نوبت و به ارزش ۹میلیارد و۴۷۳میلیون تومان دادوستد شد، همچنین در پی افت اکثر نمادهای حاضر در این گروه ارزش کل این بازار هم با افت نزدیک به ۱۰۰میلیارد به رقم ۱۶هزار و۶۹۰میلیارد تومان رسید. از سوی دیگر طی دادوستدهای صورتگرفته در این گروه خزامیا، نماد بورسی زامیاد توانست بیشترین حجم دادوستد را از آن خود کند. معاملهگران ۱۷میلیون و۷۳۳هزار سهم این نماد را که با افت ۰٫۵۱درصدی مواجه شده بود، طی هزار و ۷نوبت و به ارزش یکمیلیارد و ۳۷۰میلیون تومان دست به دست کردند. در همین گروه خپارس، سهم نماد بورسی پارسخودرو نیز که با افت ۰٫۴۴درصدی همراه شده بود، ۱۵میلیون و ۵۱۷هزار سهمش طی ۱۱۷۶نوبت و به ارزش یک میلیارد و۴۰۰میلیون تومان دادوستد شد. در این میان از نظر ارزش دادوستد روزانه خودرو، نماد بورسی ایرانخودرو بود که توانست رتبه اول در گروه خودرو و قطعات را از آن خود کند. این موضوع در حالی رخ داد که دیروز ارزش سهام این نماد با افت روزانه ۰٫۷۵درصدی مواجه شده بود اما با این حال معاملهگران طی ۷۴۷نوبت، ۵میلیون و۷۵۰هزار سهم آبیپوشان جاده مخصوص را به ارزش یکمیلیارد و۴۵۰میلیون تومان دادوستد کردند. بنابراین گزارش، روز گذشته ارزش کل معاملات بورس تهران به کمی بیش از ۲۲۱میلیارد تومان بالغ شد که ناشی از دست به دست شدن ۵۴۷میلیون سهم طی ۵۴هزار نوبت معاملاتی بود. همچنین شاخص کل بورس با تقویت ۷۱واحدی به ۸۱هزار و۴۹۱واحد رسید.
طی این معاملات شرکتهای پالایش نفت تهران با ۹۷واحد، توسعه معادن و فلزات ۶۱واحد و فولاد مبارکه اصفهان ۳۴واحد بیشترین تاثیر مثبت بر رشد شاخص را داشتند و در مقابل سرمایهگذاری پتروشیمی ایرانیان با ۲۵واحد، کشتیرانی جمهوری اسلامی ۱۷واحد و سرمایهگذاری نفت، گاز و پتروشیمی با ۱۶واحد بیشترین تاثیر منفی را در شاخص داشتند.در همین حال برخی کارشناسان درباره بیتفاوتی خودروییهای بورس تهران به اتفاقات مثبت پیرامون خود میگویند: «در حال حاضر هنوز اثرات تولیدات جدید، همچنین مجامع خود را نشان ندادهاند. ضمن اینکه طولانی شدن توقف نمادها بنا بر دلایلی که عنوان میشود، همچنین عدم سود مد نظر سهامداران نیز میتواند از جمله دلایلی باشد که فعلا مانع بازگشت رونق به گروه خودرو و قطعات بورس شده است.»